Старият град на Несебър отново има детска градина

Днес официално бе открита най-новата детска градина в Община Несебър – „Чайка“. Тя е филиал на ОДЗ „Яна Лъскова“ и се намира в Стария град. На есен детското заведение ще посрещне първите си малки обитатели. В  нея ще се обучават 50 деца като се предвижда създаването на група за деца с насоченост към изкуства и творчески изяви.

В Стария град на Несебър не е функционирала детска градина близо 10 години. Възраждането на учебното заведение е било сред приоритетите на общинската администрация на Несебър. С общи усилия и благодарение на финансирането, осигурено по Програма Интеррег за трансгранично сътрудничество България-Турция днес градината е вече факт. Проектът е със заглавие „Трансгранично сътрудничество за подобряване на социално-образователната инфраструктура в общините Несебър и Къркларели“ и е на стойност до 398 663,40 евро, като Община Несебър е водеща организация, а партньор е Община Къркларели.

Церемонията по откриването на градината се превърна в празник за децата и гостите. На нея присъстваха Николай Димитров – кмет на Община Несебър, зам.кметът на Община Къркларели, Румен Кулев – председател на общинския съвет на Несебър и други представители на администрацията, работили по реализацията на проекта.

IMG_20160524_110814

„Това е седмата детска градина, която се изгради на територията на община Несебър, а ние вече подготвяме и осма – в Свети Влас. Общината води целенасочена дългосрочна политика, насочена към младите хора и изграждането на учебни заведения е сред приоритетите ни. Желанието ни е да подпомагаме родителите и бабите, за да спокойни за отглеждането и възпитанието на децата си“ , сподели Николай Димитров.

IMG_20160524_111904