Възпитаник на НУМСИ- Бургас на финала в „България търси талант”

На 5 юни, неделя, в близо тричасовия финал на  “България търси талант” ще се завърнат Жаклин Таракчи, Данчо Кузманов, Асен Рашков, Дара Стоянова, Мирела и Пресияна, Християн Ненов, Искрен Тончев-Искрата, Димитър Арнаудов, “Виво Монтана”, “Бижу”,  “Нова музика”, “Пловдивъ”,  “Захир” и “Стефан Данчев”.

За контратенора Димитър Арнаудов ще стискат палци в два града – Ямбол и Бургас. Ямболци – защото Митковите корени са там, а бургазлии, защото подготовката си за певческа кариера е получил именно в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров”. Не е излишно да припомним, че Димитър Арнаудов е един от стипендиантите на Райна Кабаиванска и за да бъде избран от нея е показал не само дарба, но и готовност за упорит труд.

Певецът, който е един от малцината контратенори в света, спечели симпатиите на жури, публика и зрители с модерна интерпретация от филма “Петият елемент”.  Арията на Доницети, която Димитър Арнаудов изпълни, накара Михаела Филева1 член на журито,  да възкликне: ”Заради изпълнения като твоето, аз съм щастлива, че имам шанса да бъда на тази маса!”, а Любен Дилов сподели:  “Много ще бъдем горди всички тук, ако някога те видим на големите сцени”.

Вярваме, че на финала в неделя Митко ще затвърди възхитата на журито и в Ямбол, и в Бургас ще има повод за празнуване!