Да се пробваме като кинооператори? Може!

Бургазлии по света и у нас, гостите на града и изобщо всеки, който харесва Бургас, могат да станат част от един артистичен, социален експеримент, наречен ZOOM БУРГАС.  В основата на предизвикателството е читалище Хамалогика.

Как да се включим?

Всеки може да участва, като заснеме кратко видео до 1 минута с кадри от града или с послание към него и да го изпрати на hamalogika.com до 30 юни. Всякаква снимачна техника е допустима – телефон, таблет, фотоапарат, камера,  дрон…

Участниците имат пълна творческа свобода – може да снимат себе си, семейство и приятели, забележителности, природа, големи мащаби и малки детайли, пътя до работа, сутрешното кафе, всякакви събития или случки от ежедневието. А тези, които са далече от Бургас, могат да покажат как присъства той в живота им, какво им липсва, как го усещат от разстояние… Целта на проекта е да съберат и покажат множество гледни точки към града – отгоре, отдолу, отвътре, отвън, хора, ритъм, пространства, мащаб.

Най-интересните, находчиви, значими и артистични видеа, ще станат част от първия потербителски генериран филм за града ни, който ще бъде представен през есента.  Този тип филми дават възможност за изява на всеки, който има желание, да участва в един колективен творчески процес.

На фокус е Бургас – такъв, какъвто го разбира, усеща и живее всеки от нас, споделят креативните организатори.

Повече за проекта-тук:

ПРОМО ВИДЕО НА ПРОЕКТА: https://www.youtube.com/watch?v=9qmDVUweHEY