Пясъчният град отваря врати за девети път

Деветото издание на впечатляващия бургаски Фестивал на пясъчните скулптури ще бъде открито в 18.00 часа днес, 1 юли. За доброто настроение на публиката ще се погрижат момчетата от група „Уикеда“. На откриването няма да бъде заплащан вход.

Темата на фестивала тази година е „Кино герои“. Тя вдъхнови 20 творци от 9 държави да изваят от пясък някои от най-популярните и любими персонажи от големия екран. Сред тях са Батман, Тарзан, костенурките нинджа, пингвините от Мадагаскар, Рапунцел, Мечо Пух, Малкият принц, герои от филмите „Междузвездни войни“, „Зоотрополис“, „Хотел Трансилвания“, „Ледена епоха“, „Замръзналото кралство“ и др.

„Сигурни сме, че много бургазлии /малки, но и големи/ пазят в гардероба костюм на свой любим филмов герой. Лятната петъчна вечер на 1 юли е идеалният момент да го облечете и да направим заедно откриването на фестивала изключително забавно и паметно”, призовават организаторите.

За осемте си издания Фестивалът на пясъчните скулптури се превърна в една от визитните картички на Бургас. С всяка изминала година той посреща все повече посетители. Досега пясъчният град е бил разгледан от над 600 хиляди души.

Цените на входните такси тази година са следните: 1,50 лв. за учащи и пенсионери; 2,50 лв. за групово посещение; 3,50 лв. за възрастни.

Деца до 7 години и хора с увреждания ще могат да разглеждат пясъчните фигури при вход свободен.

Фестивалът ще е отворен за посещение от началото на юли до края на септември всеки ден от 9  до 22 часа.