Литературни игри, забавления с книги и творчески представления утре в библиотеката

На 18 август от 20.00 ч. за бургаските деца започва нощ, изпълнена със звезди, книги и творчески изненади. За трета поредна година Детски отдел на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ ще отвори врати в нетипично време, за да предложи на малките си читатели едно различно преживяване сред книгите. Инициативата е част от програмата на лятна „Работилница в Четвъртък“ и в нея ще участват децата, които я посещават от стартирането й през месец юни.

de

Литературни игри, забавления с книги и творчески представления предвиждат организаторите на вълнуващата нощ. За пореден път ще се проведе любимата игра на всички деца „детективско издирване на книги“, в която при загасени светлини, в ролята на детективи, малчуганите ще издирват с фенерче предварително заявени книжни издания.

„Нощ в библиотеката“ предвижда още изява на всеки участник с представянето му на свой талант, предпремиерно представяне на ръчно изработената Енциклопедия на малкия любознател, чийто съставители са самите деца, участници в „Работилница в Четвъртък“. Всяка библиотечна нощ си има гост с изненада и тази година тя ще бъде поднесена от актриси от бургаския Куклен театър.