Строят нови площадки в Меден рудник

В к-с „Меден рудник“ се изпълняват два големи инвестиционни проекта за реконструкция на пространството между блокове 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 451, 452.

В тази зона се намират две детски заведения – ОДЗ „Морска звезда“ и СОУ „Константин Петканов“, като изцяло ще бъде ремонтирана прилежащата им инфраструктура. Ще бъде монтирано ново улично и парково осветление, както и система за видеонаблюдение.

Проектите включват изграждане на детски площадки за различни възрастови групи, съобразени с изискванията за безопасност. Те ще бъдат изпълнени с декоративни огради и меки настилки, за да се в безопасност малчуганите, които играят в тях. Помислено е и за по-големите – в обособени зони ще бъдат монтирани тенис маси и маси за шах, както и фитнес  на открито.

Зелените пространства също ще се реновират. След обстоен преглед на растителността  е преценено кои дървета могат да бъдат запазени. Тези, които са в лошо състояние, ще бъдат премахнати, като на тяхно място ще се внесат нови. Предвидено е изграждане на системи за събиране на дъждовна вода с вкопан резервоар. Ще бъдат монтирани нови елементи на градското обзавеждане – пейки, кошчета за отпадъци, беседки.