200 деца ще учат в нова сграда в кв. Победа

Откриха изградената с швейцарско финансиране сграда за предучилищно и начално училищно образование към ОУ „Христо Ботев“, кв. „Победа“. Средствата са осигурени от Българо – швейцарската програма за сътрудничество, като 10 процента е съфинансирането от  Община Бургас.

700 ученици се обучават в ОУ „Христо Ботев“, което е единственото училище в квартала. 75% от тях са с ромски произход, повечето от децата са билингви и за да могат да научат български език добре, е необходима целодневна форма на обучение. В района няма детска градина, а училището нямаше капацитет да обхване повечето деца от началното училище в целодневно обучение.

В новата пристройка ще се обучават три групи деца в подготвителни групи в задължителна предучилищна възраст и две групи ученици, обхванати в целодневна организация на обучение. На първия етаж се намират помещенията за учениците и физкултурният салон. На втория са разположени подготвителните предучилищни групи, медицинският и методичният кабинети, кабинети за логопед и психолог, както и за работа с родители.