Започват дни на учене през целия живот

За втора поредна година Министерството на образованието и науката организира Национални дни на ученето през целия живот. В програмата на Дните за учене през целия живот, които ще се проведат от 6 до 8 октомври 2016 г. в гр. Бургас, са включени различни събития като: обмен на добри практики, публична лекция и дискусия по проблемите на продължаващото професионално обучение и квалификацията на лица с ниско образование, изложение на институции за образование и обучение на възрастни, популяризиране на Електронната платформа за учене в Европа (EPALE), награди за принос към сектора за учене на възрастни, културни прояви и др.

В различните прояви ще вземат участие членове на Националната координационна група за учене през целия живот, областните координатори за учене през целия живот, директори и учители/обучители от Националната мрежа на институциите за образование и обучение на възрастни, възрастни обучаеми, представители на различни държавни институции, неправителствени организации и на социалните партньори. Националните дни за учене през целия живот се осъществяват с подкрепата на Областна администрация Бургас, Община Бургас и Държавна опера Бургас.

Националните дни за учене през целия живот ще бъдат открити на 6 октомври 2016 г. от 18,00 ч. в Държавна опера Бургас от г-н Красимир Киряков – заместник-министър на образованието и науката, Вълчо Чолаков – областен управител на Бургас и г-н Димитър Николов – кмет на Община Бургас.

Пълната програма можете да видите ТУК.