Недялко Славов идва в Бургас с „Камбаната”

На 25 октомври, вторник, от 18 часа в книжарница  „Хеликон“ Бургас писателят Недялко Славов ще представи новия си роман „Камбаната“. Ценителите на истинската литература ще могат да зададат своите въпроси към автора, както и да получат автографи.

„Камбаната“ е сравняван с романа на Георги Божинов „Калуня-каля“ – същите потресаващи картини на насилие и жестокост, същото изострено чувство за справедливост, страст в любовта и първично усещане за природата. И един нов Калуньо се появява в лицето на бившия затворник Вено – защитник на слабите и беззащитни българи в уж свободна България. По ирония на съдбата точно на него се пада жребият да бие тревожната камбана за спасение. „Дойде време камбаната да спасяваш, момче – каза поп Васил. – Чуваш ли! Камбаната! Като Варава да идеш на кръста, но сам да се възкачиш на него, Господ в сърцето си да приемеш.“

Недялко Славов е автор на сборници с поезия, разкази, пиеси и романи. За романа „Портрет на поета като млад“ е носител на наградата „Пловдив“ за литература, а с „432 херца“ печели награда Хеликон за нова българска проза, 2015.