Цецка Цачева в Бургас: Ще гарантирам като президент, че нацията ни ще остане единна!

Стотици бургазлии се стекоха на площада пред общината, за да видят отблизо и да чуят какво ще сподели с тях кандидат президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев. След подгряващите изпълнения на тримата тенори, ансамбъл „Българе” и Веселин Маринов те се появиха на сцената, придружени от кметове на общини от областта. С тях бяха и бургаските депутати от ГЕРБ, както и председателя на предизборния щаб Цветан Цветанов. Възгласи „Победа” огласиха площада на фона на развети трибагреници и знамена на ГЕРБ.

pagebПоследователно пред множеството застанаха Цветан Цветанов, Димитър Николов и Мария Габриел, които обосноваха въодушевено, но аргументирано защо изборът ни трябва да е с бюлетина № 17.  Към бургазлии се обърна кметът Димитър Николов, който изрази убеденост, че съгражданите му ще направят верния избор. Той сподели, че в лицето на Цецка Цачева винаги е получавал подкрепа  и разбиране и счита, че тя е подходящият човек, който ще допринесе за осъществяване на балансирана политика, на атмосфера, в която да се работи спокойно и да има условия за развитие.

Евродепутатът Мария Габриел направи аналог на България каквато искаме да бъде с Бургаска област.  Според нея Бургас дава този облик на страната, какъвто искаме да продължим да отстояваме в Европа и в света.

Последователно пред микрофона застанаха вицеадмирал Пламен Манушев и Цецка Цачева. „Това, което ние правихме и ще продължим да правим занапред не е само за нашите членове и симпатизанти. То е за всички българи, без да ги делим на такива, които живеят в по-малки населени места или в по-големи. Националният интерес на България, така както го виждам аз, е една модерно образована просперираща нация, която живее в стабилна и сигурна държава. България е била силна, авторитетна, уважавана тук, в нашия регион, в Европа и по света тогава, когато сме били единни. Имаме нужда от това единство. Ще гарантирам като президент , че нацията ни ще остане единна”, заяви Цецка Цачева.

„Стабилността на държавата трябва да бъде запазена, въпреки че някои се опитват с всички средства да я разклатят”, подчерта в словото си Пламен Манушев, който умело използва за илюстрация на посланията си моряшката терминология. „Корабът на България не трябва да губи посока, не трябва да напускаме фарватера, защото водите около него са опасни. България трябва да остане стабилна, мирна, уважавана”, заяви кандидатът за вицепрезидент. Според него това може да се постигне именно с жена президент. Трябва да излезем да гласуваме на 6 ноември, за да запазим тази стабилност, която сега имаме в нашата държава”, призова той.