Заедно срещу трафика на хора на 18 октомври

8 октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора, ще бъде отбелязан в Бургас с няколко събития, първото от което е семинар за професионалисти от полиция, съд, прокуратура, училища, социални услуги. На събитието са поканени повече от сто служители, които в ежедневната си дейност могат да срещнат и идентифицират жертви на трафик на хора. Семинарът е  организиран от Национална телефонна линия срещу трафика на хора, фондация „А21 България“ и Местна комисия за борба с трафика на хора – Бургас.

Той ще бъде открит от д-р Лорис Мануелян- зам.-кмет и Председател на Местната комисия за борба с трафика на хора.

Семинарът „Заедно срещу трафика на хора“ ще започне на 18 октомври, вторник, от 9:00 ч. в хотел „България“.

В рамките на събитието ще бъдат представени актуални тенденции в престъплението, подходи при идентификацията и работата с жертви на трафик. Лектори на семинара ще бъдат експерти от фондация А21 България. В него ще се включат всички институции на местно ниво, имащи отношение към противодействието на престъплението, закрилата на жертвите, както и към превенцията сред младите хора.

Семинарът „Заедно срещу трафика на хора“ е част от национална инициатива за повишаване на разпознаваемостта на проблема и подобряване на координацията между институциите и организациите, работещи за неговото разрешаване. Освен в Бургас, семинарът се провежда в още 7 български града.