Българският Замък стана европейската атракция на конгреса на туристическата организация на ООН в Монако

Замъкът „Влюбен във вятъра” се превърна в атракцията на Европа. Той бе единственият туристически обект, който участва със самостоятелна презентация на 77-ия конгрес на туристическата организацията на ООН Skal International. Форумът се проведе в Монако между 29 октомври и 2 ноември.

Jpeg

Българският атракцион привлече вниманието на престижни международни туристически организации и на европейските медии. Историята на създаването му и забавленията, които предлага,  вече са отразени в италиански и немски медии и издания в Монако.

Jpeg

”Представихме не просто България, а иновативен туристически продукт в целият черноморски регион с прилежащите му държави. Искаме да засилим интереса към България и да привлечем нови туристи не само от съседните държави. Стремим се да включим български туристически обекти в програмата на акостиращите круизни кораби и в системата на Star Alliance. Участието ни в подобни високи форуми е полезно за нас не само защото заздравяваме позициите си на международния туристически пазар, но и защото ни дават възможност да обменим  опит с професионалистите в бранша”, коментира собственикът на Замъка Георги Тумпалов.

Jpeg
Jpeg

„Влюбен във вятъра” е пълноправен член на Skal International. В организацията членуват професионалисти в туристическия бранш, които не просто следват, а създават стандарти за нови туристически продукти. Слоганът и мотото на участниците в конгреса е GAME CHANGERS.

Участието на българския Замък в туристическата организация на ООН и изключителната възможност да представи своят продукт на международния форум е признание за туризма на страната ни като цяло.  По време на конгреса за първи път официално бе анонсирана кандидатурата на Созопол за „Най-добра европейска дестинация за 2017 година“. След като Замъкът получи престижната награда през тази година, още една българско участие в международната надпревара ще даде допълнителен тласък на туризма не само в Черноморския регион, но и в национален мащаб.