Нова административна сграда откриха в Ново Паничарево

С официална церемония в Ново Паничарево бе открита напълно обновената административна сграда, финансирана по проект „Красива България“ и съфинансирана от страна на община Приморско. Постройката, приютявала до момента под един покрив кметството, детската градина и здравната служба, отвори врати в Дена на народните будители.

page111Лентата бе прерязана от кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, кмета на Ново Паничарево Яна Жекова и представител на фирмата – изпълнител на проекта. Сред официалните гости беше и Народният представител Румен Желев, който отправи поздравление към  жителите на Ново Паничарево по случай двойния им празник. С музикална програма към  тържествената атмосфера на събитието се присъединиха и децата на селото.

Вече няма и спомен от стара сграда, построена през 1965 г. и подслонила кметството, където се решават редица важни за селото въпроси, детската градина, в която се възпитават най-малките жители на Паничарево и здравната служба, която се грижи за хората със здравословни проблеми.  Амортизираната постройка до този момент не е претърпявала такъв мащабен ремонт. Сградата се отопляваше с печки на твърдо гориво /дърва/, дограмата бе дървена, а изолация за енергийно спестяващи мерки липсваше. Покривът беше стар и често се появяваха течове в помещението на детската градина. Сега сградата е напълно реновирана – с топлоизолационна система  по фасадата, нова мазилка, нова PVC дограма с двоен стъклопакет. Подменено е и  осветлението с нови енергоспестяващи LED осветителни тела. Старите печки на дърва са заместени с локална отоплителна система с водогреен котел на дървени пелети. Подовите настилки също са обновени, както и интериорните врати.