Петлите приключват националното си турне в Бургас

Танцова формация „Петлите“ ще приключи националното си турне в родния Бургас. Това ще се случи  на 21 ноември в Дома на НХК, когато на сцената заедно ще се изявят Вензи, Иван Притъргов, брейкърите от Electra Crew , Сдружение „Танц БГ“ и много други изпълнители – приятели на „Петлите”. Спектакълът е под патронажа на кмета на община Бургас.

Стартът на турнето бе даден в Стара Загора, където младите танцьори получиха заслужени аплодисменти  в препълнената зала на Синдикалния дом, където представиха  най-новата си постановка, подготвена специално за гастролите. Във всички спектакли се включиха брейкърите от Electra Crew, с които „Петлите” бяха заедно в шоуто „България търси талант“. Спектакълът на групата ще бъде представен още в градовете Каблешково, Поморие, Ахелой, Ямбол и Сунгурларе.

Танцова формация „Петлите” е създадена през 2006 г. в бившия интернат „Александър Георгиев – Коджакафалията”. Оттогава формацията е приела деца от бургаски училища, както и от социално слаби семейства. Идеята на екипа е по-лесното интегриране на децата.

До момента групата има 6 национални турнета с подкрепата на Министерството на социалната политика, Министерството на културата, Нешка Робева и кмета на Бургас Димитър Николов. „Петлите” имат много награди и призове от престижни фестивали. За 10 години от създаването си са направили над 300 самостоятелни концерта и спектакли. Участвали са и в много благотворителни инициативи в помощ на деца.