ОбС ще решава за терена на новия Център за спешна помощ в Бургас

На заседанието си на 20 декември общинските съветници в Бургас ще решават дали да обявят за частна общинска собственост новообразуван УПИ, върху който да бъде изграден новият Център за спешна медицинска помощ /ЦСМП/. Парцелът се намира в съседство до МБАЛ Бургас. След промяна в статута на земята, общинският съвет ще  трябва да вземе решение и за учредяване безвъзмездно право на строеж в полза на Министерството на здравеопазването, което е бенефициент по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“.

Предвидено е новата сграда да бъде разположена върху площ от 2 700 кв. м,  плътността на застрояване да е 30% с  озеленяване минимум от 40%.

От Министерството на здравеопазването считат, че изграждането на нова сграда за ЦСМП-Бургас ще реши дългогодишен проблем, свързан с нуждата от работни помещения за администрацията и екипите на центъра за осъществяване на дейността им по осигуряване на своевременна спешна медицинска помощ в дома и на местопроизшествие, осигуряване на спешен амбулаторен прием, експресна диагностика  и необходимото лечение в спешно приемно отделение.

Предвижда се застроената площ на сградата да е 750 кв.м, в това число за основна сграда – 500 кв.м, навес за линейки – 180 кв.м и обслужваща сграда – 70 кв.м, с обща разгъната застроена площ – 1250 кв.м, при височина -7,00м и паркинг за посетители от 700 кв.метра.
Вносител на докладната в ОбС – Бургас е кметът Димитър Николов.