Само за седмица – две национални отличия за Замъка

Само за една седмица Замъкът „Влюбен във вятъра” получи две високи национални отличия. Той бе обявен за Лятна атракция № 1 в кампанията „Чудесата на България”, организирана от в. „Стандарт”. Официалната церемония по награждаването се състоя на 21 декември 2016 г. в столичния Национален исторически музей.

„Благодаря за признанието и високото отличие. Аз и моето семейство построихме с Божията помощ  този приказен замък за бъдните поколения”, каза собственикът на Замъка Георги Тумпалов при получаването на наградата, която бе връчена от председателя на БХРА Благой Рагин.

Второто отличие Замъкът получава индиректно  от Годишните награди в туризма на Министерството на туризма. С публикация със заглавие: „Брюксел награждава замъка в Равадиново“ журналистката от в. „Стандарт” Наталия Малчева се класира на първо място в категория  „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2016 г. в печатна медия“. Наградата й бе връчена от  заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева на церемония в Централния военен клуб в София на 19 декември.

За Замъка „Влюбен във вятъра” 2016 бе година на успехи и високи национални и международни отличия. Популярността му вече излиза отвъд пределите на България. През тази година „Влюбен във вятъра” донесе на страната няколко международни отличия. В престижния конкурс за архитектура и дизайн „A’ Design Award” той завоюва двете първи награди – златен и сребърен приз  и бе обявен за „архитектурно чудо”. Нареди се в ТОП 5 класацията на European Best Destinations /Европейската организация на най-добрите европейски дестинации/. Получи сертификат за висока оценка от туристическата организация към ООН Skål International Sustainable Tourism Awards. Превърна се в атракцията на Европа и единствен туристически обект, който участва със самостоятелна презентация на 77-ия конгрес на Skal International в Монако.