Училището в Приморско подреди благотворителен базар в Общината

Децата сурвакаха за здраве и успех кмета д-р Димитър Германов

Ученици от СУ „Н. Вапцаров“ зарадваха служителите на Община Приморско с богата коледна програма и благотворителен базар. Децата сурвакаха кмета на морската община д-р Димитър Германов и председателя на Общинския съвет Златина Тюлиева.

Залата на общински съвет се оказа тясна за всички желаещи да се насладят на изпълненията, подготвени от възпитаниците на местното училище. Децата с празнично вдъхновение пяха коледни песни и рецитираха стихове.

123По традиция и тази година ученици, облечени в народни носии сурвакаха кметът Германов с ръчно изработените сурвачки и наричаха за здраве и успех през новата година. Градоначалникът благодари на малчуганите и ги дари с голяма кошница с лакомства. Председателят на общински съвет Златина Тюлиева също получи благословията на сурвакарите.

Празникът на СУ „Н. Вапцаров“ продължи в изложбената зала на Общината с коледен благотворител базар. В кампанията се включиха децата и техните родители, а жители и гости на Приморско се редяха на опашка, за да си купят от традиционните ястия и ръчно изработените коледни сувенири. Към доброто дело се присъединиха с покупки кметът д-р Германов, зам. – кметът Захарина Неделчева и председателят Златина Тюлиева.

Част от събраните средства ще послужат за процедури по рехабилитация на дете със специални образователни потребности от училището в Приморско.