Алпинист представя в Бургас автобиографична книга

Боян Петров разказва за изпитанията, провалите и успехите, които съпътстват изкачването на първите седем 8-хилядника

Известният алпинистът-зоолог и блестящ катерач Боян Петров ще представи пред бургазлии книгата си „Първите седем“.Интригуващата среща с автограф  с алпиниста ще се състои на 21 февруари, вторник, от  18 часа в КЦ Морско казино.

Жадният за нови хоризонти Боян Петров вече е стъпвал на осем от най-високите върхове на планетата, след успешната атака на Нанга Парбат през 2016 г. Постижение, което прави по-близка от всякога за България  престижната награда „Хималайска корона“, връчвана при изкачването на всички 14 осемхилядника.

 В  книга си „Първите седем“ Боян разказва за изпитанията, провалите и успехите, които съпътстват изкачването на първите 7х 8000, формирали го като блестящ катерач и лидер. Книгата е своеобразен наръчник за изкачване на високи върхове, в който детайлно се описват физическата подготовка и организацията, предшестващи експедициите към връх над 7000 метра.

Авторът не е професионален алпинист, а изследовател-зоолог, който съумява да приложи научния подход на всяка крачка от: избора на връх и стил на изкачване;изграждането на тренировъчен режим;привличането на спонсори;подбора на подходяща екипировка;определянето на хранителен режим по време на експедициите.