Община Бургас предизвиква креативно мислещите

Община Бургас обявява конкурс за изработване на идейни проекти за сувенири, популяризиращи града

 

Община Бургас обявява конкурс за изработване на идейни проекти за сувенири, популяризиращи града.  Интересното предизвикателство е отправено към креативните хора от всички възрасти. Идейните проекти ще влязат в асортимента на общинското социално предприяте „Морски знаци“, в което работят преобладаващо сръчни и талантливи хора с увреждания. Спечелилите първите пет места в конкурса ще бъдат поканени от Община Бургас за сключване на договор за откупуване на авторските права срещу конкурсна премия в размер на 150 лева.

Проектите трябва да интерпретират духа на Бургас и културата на целия регион. Търси се моделът, в който да се съчетаят визията на Бургас като модерен европейски град, привлекателна туристическа дестинация, място на традиции и иновации, на творчество и развитие.

Какви са изискванията към идейните проекти за изработка на сувенири:

Те  трябва да са проектирани така, че да са подходящи за използване както в малки, така и в по-големи размери. Проектите трябва да съдържат текст: БУРГАС, както и да има вариант на английски език: BURGAS. Да могат да се изработват ръчно. Допустими материали са американ, канаваца, панама, лен, памучни платове, кожа, керамична, стъклена или дървена заготовка.

 Условия за участие:

Всеки автор може да предложи за участие в конкурса до 6 проекта.

Всеки проект следва да е създаден специално за целите на конкурса.

Заедно с проекта си, авторът трябва да приложи: имената си, ел. поща и телефон за контакт; подписана декларация за авторство (свободен текст).

Краен срок за изпращане на проектите: 28.02.2017 г.

Предложенията се очакват по пощата на адрес: гр. Бургас, к-с „Славейков“, бл. 47, партер, за ОП „Морски знаци“ – или на място на същия адрес.

Оценяване и класиране:

Оценяването и класирането на постъпилите в указания срок проекти ще се извърши на няколко етапа.

Първи етап:

Оценяване на постъпилите предложения от жури в състав:

–  представители от Община Бургас;

–  представители от ОП „Морски знаци“.

Журито ще избере  до 10 проекта /според общия брой постъпили предложения/.

Втори етап:

Публиката гласува и избира от селектираните от журито проекти, които ще бъдат публикувани в страницата на Морски занци във facebook. Първите 5 проекта, които получат най-много харесвания, ше бъдат избраните победители.

Трети етап:

Обявяване на идейните проекти – победители.