С Б11 пътуваме от „Меден рудник” до „Изгрев” и обратно

 

Линия Б11 тръгва от Терминал „Меден рудник“ в Бургас в посока к-с „Изгрев”.  Маршрутът се изпълнява от автобусите на полската марка „Соларис”, които са оборудвани с валидатори и в тях могат да се използват електронни карти. 

Б11 е част от новата транспортна схема на града и бе стартирана на 24 февруари. Линията обхожда улица „Въстаническа”, след това завива по бул. „Захари Стоянов” и продължава по ул. „Индустриална. За да стигне до автогара „Юг”, автобусът минава по бул. „Иван Вазов”, но не влиза на терминала, а използва старата спирка отпред. Целта е да не се обременява маршрутът с излишни маневри, а пътят да бъде скъсен и да не се губи ценното време на пътниците.

От жп и автогара „Юг”, Б11 се спуска по булевард „Демокрация“ и Трета поликлиника, за да стигне до МБАЛ-Бурагс. След кръговото до хотел „Мираж“, по булевард „Никола Петков“ и през улица „Петко Задгорски“, пътуването приключва на Терминал „Изгрев“, който се намира точно срещу мол Бургас Плаза. В обратната посока, „Изгрев” към „Меден рудник”, автобусът минава по същия маршрут.