Божидар Лукарски в Бургас: „Програмата на Реформаторски блок – Глас народен” е еволюционна”

При изключителен интерес премина предизборната среща на кандидатите за народни представители от листата на коалиция „Реформаторски блок –  Глас народен” с  жители на Бургас. Това е най-дългата листа в България, с 21 кандидати. Символиката с номерът за гласуване е ясна. Освен с представителство на хора с разнообразни професии и специалности, листата е интересна и с дамското присъствие в нея.

Пред препълнената зала в Морското казино водачът на коалицията в Бургас инж. Костадин Марков представи основните аспекти в програмата на коалицията. „Защо да гласувам за Реформаторския блок? Отговорът е прост. Ако Реформаторският блок не е в парламента и не участва в дясноцентристко бъдещо правителство,ще се върне 2013 година и правителството на Орешарски. ГЕРБ сами не могат да управляват, те се нуждаят от нашия капацитет, от това, което направихме заедно през последните две години. Имаме различия в програмите си, като най-големите различия са в темповете на развитие, в скоростта, с която трябва да се случват реформите”, бе откровен инж.  Марков. Той наблегна върху два основни момента в програмата на коалицията – поетапно намаляване на ДДС с 0.25% на година и вдигане прага на регистрацията по ДДС от 50 000 на 200 000 лева.

„Сигурен съм, че автентичната десница ще победи и ще направи един изключително добър резултат на изборите. Гордея се, че съм тук сред вас”, обърна се към присъстващите председателят на СДС Божидар Лукарски, който бе гост на Бургас днес. „Програмата ни не е революционна, а еволюционна, тя е програма на надграждането, на наблягане върху неща, за които сме си извадили поуки и за които има реални резултати от участието ни в управлението през последните две години”, уточни той.

Предизборната среща бе уважена и от Емил Кошлуков, който призова към единение на десните. Той изтъкна продължителното вътрешно разцепление като основна причина за неуспехите на СДС.  „Ние сме антикомунисти, ние сме десни, ние смятаме, че България трябва да е европейска. Такива сме! Отстояваме тези идеали! Ние имаме една обща цел – да управляваме България към Европа, а не към Азия. Да ставаме все по-близки и по-интегрирани към европейците, да вдигаме стандарта, да запазим демокрацията”, заяви той. Според него, бургаската листа е съставена от принципни, почтени и последователни хора,които имат шанс да бъдат избрани.

В края на срещата бургаски симпатизанти зададоха въпроси, свързани с програмата на Реформаторски блок – Глас народен и насочени към развитието на малките и средни предприятия, образованието, демографската криза, България след спирането на европейското финансиране.

Приоритетните два закона за Реформаторите в бъдещия парламент ще бъдат Антикорупционният закон и Законът за частните фалити, стана ясно от отговорите на зададените към кандидат-депутатите въпроси. Законът за публично-частните партньорства също ще бъде на дневен ред.