ГЕРБ: Санирането ще остане безплатно за хората

Водачът на листата на ГЕРБ в Бургас Ивелина Василева и колегите й Димитър Бойчев, Иван Иванов и Диян Петров се срещнаха с ръководството и с работниците в “Чикън груп“ ООД. Те поеха ангажимент в следващ мандат да съдействат за организирането на годишни срещи на търговските аташета с бизнеса, за да се помогне на фирмите в намирането на пазари в чужбина.
Политиците представиха пред ръководството на фирмата идеята на ГЕРБ за улесняване на работата с администрация – чиновниците по служебен път да събират нужните документи и информация, налични в различни държавни и общински структури. Това е процес, който в момента хаби много време и енергия на потребителите на административни услуги.
Работниците се интересуваха основно защо е спряло санирането. „Още от ден първи на новото ни управление програмата за саниране ще бъде размразена. Нещо повече – тя ще обхваща все по-малки жилища, докато бъдат обновени всички сгради“, каза Ивелина Василева. И добави, че за разлика от други партии, ГЕРБ категорично смята, че програмата трябва да продължи да е абсолютно безплатна за хората. Димитър Бойчев обърна внимание, че освен всички ползи от програмата, хората трябва да имат предвид, че чрез нея се удължава животът на панелните жилища.
Василева и Бойчев запознаха хората с регионалните приоритети на ГЕРБ. Коментирани бяха довършването на четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг и изграждането на Медицински факултет в града, който ще обучава така нужните за региона лекари.