Откривателят на пирамидите в Босна и Херцеговина пристига в Бургас

Проф. Семир Османагич, откривателят на Босненските пирамиди, пристига през април в България. Гостуването му в нашата страна е по покана на Асен Асенов – човекът разбунил духовете в страната ни на тема Богомили, Босна и пирамидите, и фондация „Венделей”, организатор на събитието.

Археологът  Сам Семир Османагич, както е пълното име на откривателя, ще изнесе безплатни лекции в София, Варна, Пловдив, а последната му спирка е Бургас. Срещата с Босненския Индиана Джоунс и бургазлии ще се проведе на 4 април 2017 година в Културен център „Морско казино” от 18 часа. На нея той ще разкаже за древните знания, скритата енергия на пирамидите и ще открехне вратата към въпросите:

  • Коя е цивилизацията, построила тези древни съоръжения и какъв е нейният произход?
  • Можем ли да твърдим, че точно Балканите са люлка на нашата цивилизация и какви знания са владеели хората от времето на босненските пирамиди?
  • Каква е уникалната енергия в тунелите и залите на пирамидата на Слънцето и какво лекува тя?
  • Случаен ли е фактът, че точно по тези земи се заселват прогонените от България богомили и защо един босненски Бан приема богомилството за официална религия на младата си държава?

Проф. Османагич счита, че пирамидите в Босна са построени хиляди години преди египетските. Учените признават, че откриването им ще доведе до пренаписване на учебниците по история. Това навежда на мисълта, че именно Балканите са люлката на нашата цивилизация и не случайно именно в Босна, земите на пирамидите, се заселват прогонените от България богомили.

Новата идея на проф. Семир Османагич е в Босна да бъде изграден монумент, който символизира българския дух и култура. Земята за това предоставя професорът.

„За неговото посрещане в България и за осъществяването на монумента е създаден инициативен комитет „България – Босна“, за да има прозрачност за начинанието“, отбелязват инициаторите и апелират за финансова помощ за реализирането на тази уникална идея на специално откритата банкова сметка: BG20STSA93000024240030 BIC STSABGSF ДСК Бургас.

Сам Семир Османагич е роден в Босна през 1960 г. Учи в Сараево социология, политически науки, история, икономикa. Започва работа в средата на 80-те в United Metal Industry в Сараево. През 1989 г. основава собствена компания. После заминава за Америка. Сега археологът, писател, откривател, мечтател и бизнесмен живее и работи между Хюстън и Високо. Преподава антропология в Американския университет в Босна. Автор е на 10 книги за древните цивилизации, издадени в САЩ, Турция, Хърватия, Естония, Босна и Херцеговина. На основата на „Цивилизациите преди официалната история“ продуцира 14-сериен документален филм „В търсене на загубената цивилизация“.