Фолклорна формация „Нестинарче“ от Царево спечели 7 награди на конкурс в Пловдив

ДФФ „Нестинарче“ – Царево грабна 7 награди в Националния музикално- фолклорен конкурс „Орфееви таланти“, който се състоя на 24,25 и 26 март в град Пловдив, съобщиха от морската Община. Фолклорната формация с ръководител г-жа Ставрева получи „Сребърната лира на Орфей“ за своето представяне. Солистите от формацията получиха отличия за всяка от възрастовите групи, в които се състезаваха.

Първа награда за най- малката възрастова група взе Далия Цигуларова, която се състезаваше с около 60 участници. Във втората възрастова група, в която бяха включени около 100 изпълнители, Ирина Костадинова и Стефани Стоянова бяха отличени на първо място, а Росица Цигуларова и Петър Манолов заеха второ място. Солистът на формацията Георги Йовнов безспорно зае първото място в своята възрастова група. Конкурсът е част от културния календар на Община Пловдив. Участниците бяха оценявани от 25- членно жури с председател  проф. акад. Милчо Василев – ректор на АМТИИ.

Ръководителят на формацията г-жа Ставрева обобщи, че всеки един солист от ДФФ „Нестинарче“, който бе записан да се състезава със солово изпълнение, бе отличен от компетентното жури.  Тези отлични резултати са  високата оценка за работата на странджанска изпълнителка с децата от Царево.

Наградата за доброто представяне на децата бе участието им в грандиозния Гала концерт, който се състоя на 25 март от 20 часа при препълнена зала.

По време на участието си в Националния музикално – фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ малките изпълнители отпразнуваха 13-ти рожден ден на формацията.