Ник Мазаров представя живопис в „13-то стъпало“

Художникът Ник Мазаров ще представи поредната си самостоятелна изложба  в галерия „13-то стъпало“. Творбите му – живопис, масло и акрил ще бъдат подредени там от 4 май и ще могат да бъдат на разположение на ценители на изкуството в продължение на две седмици. Официалното откриване е от 18 часа.

Николай Иванов Николов (Ник Мазаров) е роден на 11 май 1958 година в Стара Загора. Рисуващ от дете Мазаров съвсем закономерно постъпва в специализирано училище за изкуства с профил „Керамика“, страстта му, обаче, остава живописта .

За кратко се занимава с изготвянето на сценични декори в Опера – Бургас, както и с рисуване на плакати за местните кина. В последствие кариерата му като творец е съсредоточена предимно върху изяви в български и чуждестранни самостоятелни и колективни изложби, биеналета и пленери.

В платната му – без значение колко са големи по размер, се редуват привидно или искрено спокойствие и размах, яркост и приглушена, на моменти дори- студена застиналост, неподправена интуитивност и себеизразяване.