Нови цени за сянка и шезлонг на плажа „Бургас-север“

Водим разговори със стопаните на плажовете за намаляване цените на шезлонги и чадъри там, където те са високи и могат да не привлекат туристи.  На плаж „Бургас-север“, с чийто наемател вече е преговаряно, новите цени ще бъдат 3 лв. за чадър и 3 лв. за шезлонг. За този плаж документите са изрядни и съгласно закона има 14-дневен срок за предаването му,  което ще стане до 1-2 дни, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя прогнозира между 7 и 10 процента ръст на туристите това лято.  По най-оживените курорти ще има специални патрули през цялото денонощие, които ще изпълняват функциите на туристическа полиция, включително и на територията на плажовете. Ще се движат и велопатрули.

Николина Ангелкова съобщи още, че министерството подготвя създаването на Съвет по комуникациите към институцията, който ще разработи нови инициативи за атрактивното представяне на България като целогодишна туристическа дестинация. Особено внимание обръщаме на рекламата, защото е много важно как представяме нашите курорти, за да привлечем повече туристи, заключи Николина Ангелкова.