Община Несебър обявява конкурс за поезия по случай празника на града-15 август

По повод празника на Несебър – 15 август, Община Несебър обявява началото на Национален поетичен конкурс на тема „Несебър“. Културната проява се провежда под патронажа на кмета Николай Димитров и в нея могат да участват автори без ограничение във възрастта. Конкурсът има за цел да провокира творческото писане и създаване на литературни произведения, посветени на един от най – красивите и древни градове в Европа, световна туристическа дестинация и културна ценност, част от престижната листа на ЮНЕСКО.

Конкурсът е явен, а всеки участник може да представи до две стихотворения, придружени с кратка биографична и творческа информация, както и данни за обратна връзка, като адрес, телефон и имейл. Произведенията, участващи в конкурса, трябва да не са публикувани другаде, освен в периодичния печат, и да не са награждавани в други регионални или национални конкурси. Конкурсните стихотворения ще се журират от компетентно жури с тричленен състав.

Авторите, спечелили първа, втора и трета награда, получават диплом от Община Несебър, предметна награда и парична премия:

І място –  в размер на 500 лв.

ІІ място –  в размер на 300 лв.

ІІІ място –  в размер на 200 лв.

Журито има право да присъжда поощрителни награди и специални награди.

Стихотворенията, отличени в конкурса, ще бъдат качени на официалния интернет сайт на Община Несебър – www.nesebarinfo.com, както и във фейсбук страницата ShareNessebar. Предвижда се и издаването на алманах, в който да бъдат публикувани текстовете на номинираните и участници в конкурса. Наградният фонд на конкурса се осигурява от Община Несебър.

Организаторите си запазват правото да публикуват, филмират, записват и разпространяват произведенията на номинираните участници в конкурса, без да заплащат права и обезщетения.Творбите се изпращат по електронен път, на адрес: nsn2012@abv.bg до 31.08.2017 г. Резултатите ще бъдат обявени през септември. Допълнителна информация на телефони: 0893303651; 0893303698.

Очаквайте програмата за празника на Несебър – 15 август, до броени дни!