Атрактивни състезатели от Виетнам и Колумбия идват за 45-ия Международен фолклорен фестивал

Атрактивни и екзотични състави ще посетят Бургас от 21 до 25 август, когато ще се проведе 45-то издание на най-стария международен фолклорен фестивал в България.

Официалното откриване ще бъде на 21 август, когато по традиция участниците ще се включат в пъстро дефиле по „Александровска“ до площада пред Община Бургас, където ще се представят съставите. След това всички ще се отправят към Летния театър в Морската градина, където ще се проведе първият музикален спектакъл и ще бъде връчена престижната награда за народно песенно и танцово творчество „Нестинарка“.

В тазгодишното издание на фестивала ще вземат участие групи от 13 държави – Алжир, Виетнам, Гърция, Германия, Грузия, Колумбия, Полша, Румъния, Русия, Славакия, Сърбия, Судан и България, които ще представят своя бит и култура. С песни и танци от своя роден край, представителите на съответните страни ще накарат публиката максимално да се потопи в атмосферата на фестивала.

Освен на сцената на Летния театър в Бургас, концерти ще има и на открити сцени в града, празнични дефилета и изложба-базар на традиционни сувенири.

Със спектакъл на 25 август, в който ще се включат всички участници, ще бъде закрито 45-то издание на МФФ Бургас.

Фестивалът е добра възможност за бургазлии и за гостите на града да се насладят на цветния и шарен спектакъл, да се докоснат до културите, представени от тринадесетте държави-участници и да опознаят народното им творчество.