Предстои XXXII Международен турнир по спортни танци „Купа Бургас“

Международният турнир по спортни танци ще се проведе на 02-03.09.2017 г.  Съорганизатори са Клуб по спортни танци „Бургас 1975”, Община Бургас и БФСТ. 

Продажба на билети в двата дни на турнира на 2 и 3 септември /събота и неделя/ ще се предлагат на касите пред зала „Младост”. За инвалиди, пенсионери и деца до 6 години – вход свободен.

Тази година в турнира ще вземат участие над 300 танцови двойки във всички възрастови групи, представители на 16 държави: Германия, Русия, Сърбия, Полша, Унгария, Латвия, Гърция, Испания, Швейцария, Албания, Дания, Италия, Турция, Румъния, Молдова, България.

Специален гост двойката от Дания – Николай Лунд, Марта Косик – европейски вицешампиони на 10-те танца.

За трети  път в рамките на двата  състезателни дни, ще се проведе  ТУРНИР „RISING STARS”. Това е състезание за изгряващи звезди – латиноамерикански  и стандартни танци. Участват  двойки, влезли скоро в групата над 19 години. Турнирът дава възможност на участниците за изява пред публика, представяне пред съдиите и заявка за техните сериозни амбиции за бъдещи успехи. Подобни състезания, доставят огромно удоволствие на публиката, защото изпълненията на танцьорите са наситени с много емоционален заряд и амбиция.

За трети път ще се проведе и Международен турнир за групите до 21 години. Тук се състезават заедно групите младежи и аматьори, което дава възможност на младежите между 19 и 21 години, които преминават в групата на аматьори, да премерят сили със състезателите от по-високия ранг.