Община Несебър и Ротари клуб – Несебър наградиха 12 деца- финалисти в конкурса „Аз обичам моя град“

Община Несебър в лицето на кмета Николай Димитров  и Ротари клуб – Несебър с президент Таня Узунова наградиха 12 деца – финалисти в конкурса за рисунка на тема: „Аз обичам моя град“, съвместна инициатива между местната власт и авторитетната организация. Бяха обявени и най-добрите три творби, които бяха отличени с първо (автор Михаела Петрова-11 год. СУ „Л.Каравелов”  -Несебър), второ  (автор Стоян Йорданов, 14 год. СУ „Л.Каравелов” – Несебър)  и трето място (Валентина Белани -11 год. СУ „Л.Каравелов” – Несебър). 

 

Официалната церемония се състоя в музей „Старинен Несебър“, в чието фоайе бяха изложени творбите на 12 финалисти в арт надпреварата.  Събитието започна с  кратка информация какво представлява Ротари клуб, а малко по-късно, след звън на камбана и националния химн,  прозвучаха и официалните речи.  Таня Узунова, президент на Ротари клуб- Несебър, обясни, че за конкурса са получените 48 творби, от които журито е допуснало до талантливата надпревара 42.  В проявата са взели участие ученици от Несебър, Обзор, Свети Влас, Тънково и Кошарица на възраст от 10 до 14 години, като очаквано най-много са децата от най-голямото училище  – СУ „Любен Каравелов“.   Таня Узунова заяви още, че с местната власт работят по различни проекти и даде думата за подробности на кмета Николай Димитров. Той от своя страна подчерта, че Община Несебър от години поддържа добро партньорство и си сътрудничи  в различни родолюбиви проекти с Ротари клуб- Несебър, а един от тях е  именно конкурсът за рисунка на тема: „Аз обичам моя град“, насочен към децата и техния творчески поглед към Несебър. „За мен е изключителна чест и удоволствие да наградим днес заедно нашите талантливи ученици.“, сподели кметът Николай Димитров и допълни, че с авторитетната организация предстои да работят върху още интересни проекти. Той информира, че с рисунките на 12-те деца – финалисти в конкурса ще бъде издаден съвместно с Ротари клуб-Несебър календар, а със събраните средствата от него ще се подпомогне още една родолюбива инициатива с работно заглавие „Заедно на площада“, посветена на 140-годишнина от Освобождението на България, която ще бъде отбелязана на 3 март 2018 г.  „Всички събития, посветени на родния град и на родината са хубави, защото ние трябва да помним знаковите исторически дати, да ги отбелязваме заедно и да се обединяваме около такива инициативи и проекти.“, изтъкна градоначалникът.

Освен от Община Несебър и Ротари  клуб – Несебър, 12-те финалисти получиха подаръци и от музей „Старинен Несебър“. Веднага след официалната част присъстващите на церемонията разгледаха експозиционните зали и се докоснаха до хилядолетното богатство, съхранявано в културната институция. Събитието продължи с извървяване на така нар. Духовен път, включващ емблематични църкви на Несебър.