РИОСВ хвана Общината Поморие и лаборатория „Лина“ в нарушения

През юни, юли, август и септември експертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Бургас извършиха 713 проверки на 613 обекта.

Дадени са 201 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. За отчетния период са съставени 46 акта, наложени 17 санкции и издадени 34 наказателни постановления на стойност 185 900 лв.

С по 2000 лв. е санкционирана Община Поморие за неизпълнение на условие, определено в Разрешително за ползване на воден обект за заустване на отпадъчни в повърхностни води.   

 Глоба от 7000 лв. е наложена на СМДЛ „Лина“ ЕООД за третиране на отпадъци без разрешение. Община Поморие е санкционирана с 3000 лв. за неосигуряване на площадки за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинства.

 За неизпълнение на условие от комплексно разрешително са санкционирани „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и  „Кроношпан България“ ЕООД.

За нарушения на Закона за водите, за превишения на индивидуалните емисионни ограничения, въведени с издадените им разрешителни  са санкционирани и други обекти в Поморие.