Театрален фестивал завладява Бургас за 9ти път

 Уникалният по рода си фестивал на българския физически и визуален театър ще завладее бургазлии и гости на града за 9-ти път от 12 до 15 октомври. На сцените на Драматичен театър „Адриана Будевска“, Държавен куклен театър -Бургас, Културен център „Морско казино“, Младежки културен център – Бургас и Дом на НХК „Ерата на Водолея“ отново ще ни потопи в още по-различни и вълнуващи танцови спектакли, пърформанси и импровизации. Фестивалът се организира от Независима фондация „Театър в куфар“ и Фондация „За Родопите“, като в тазгодишното издание участие ще вземат Танцова компания „Едита Браун“ & Ирис Хайцингер (Австрия), „Махол Шалем Данс Хаус“ (Израел), „Скок“ (Словакия/Чехия), Държавен куклен театър – Бургас (България), Танцова компания „Дерида“ (България), Танцова компания „Дюн“ (България), Ива Свещарова и Вили Прагер (България), „Гараж“ & „Хамалогика 2014“ (България, Македония, Швеция), „Де Стилте Кру“ (България, Холандия).

Не пропускайте да съпреживеете четирите незабравими фестивални дни, които обещават да ни завихрят в приказната си феерия от ритъм и чувственост.

Събитието се финансира от Министерство на културата, Община Бургас, програма „Изкуство в движение“ на Фондация „Америка за България“ и Фондация „Арт Офис“, Израелско посолство в София, Фонд за подкрепа на изкуствата Словакия, Министерство на културата Австрия, Град Залцбург.