„New Kabare“ е най-новият мюзикъл на бургаската сцена

Мюзикълът „New Kabare“ е най-новият спектакъл на младежката театрална трупа „Валери и приятели“ към бургаското читалище „Асен Златаров“. Премиерата на постановката очарова публиката със съвременния прочит на култовия филм „Кабаре“. Модерното звучене, докосващите душата скечове, запленяващата хореография и певческите възможности и превъплъщения, които демонстрираха младите артисти, бяха високо оценени и бурно аплодирани.

„Идеята за „New Kabare“ се ражда преди 2 години. Основните теми бяха заимствани от филма „Кабаре“, но  преплетени с различни хумористични скечове. Изиграхме 7 или 8 постановки, при средна посещаемост между 150-170 човека“, споделя ръководителят на театралната трупа Валери Еличов.

„Сега мюзикълът е напълно обновен. Трупата от 20 човека е с нови артисти, като само трима са от предишната. Имаме седемнадесет нови таланти с нови идеи. Сценарият също е нов. Включихме и други скечове, актуални песни… и изпълнението „Бурлес“ и хореографията към него правим за първи път. Специално за премиерата си ушихме костюми“, допълва Еличов.

Професионалната актьорска игра в двучасовия мюзикъл „New Kabare“ го превръща в завършен качествен културен продукт, който си заслужава да видите. За премиерата, която се реализира в обновен клуб в центъра на Бургас, младите артисти са се подготвяли 2 месеца. Ползвали са услугите и на музикални педагози за певческите си пърформънси на живо. Резултатът е зашеметяващ.

Поради големия интерес, след представянето на „New Kabare“ пред публика, трупата е ангажирана за повторно участие в клуба, където се състоя премиерата на мюзикъла.

„Новата ми трупа е много добра“, радва се ръководителят на „Валери и приятели“

Мюзикълът „New Kabare“ продължава да търси нови сцени за изява и да приема покани за представления.