Бургас отново със ледена пързалка в центъра на града

Бургазлии отново ще могат да се радват на ледена пързалка до края на годината.  Тя ще бъде в центъра на града, като конкретното място все още не е решено-дали на площад Тройката“ или на площад „Св. св. Кирил и Методий“,  като най-вероятно ще бъде предпочетено първото място заради по-удобния и равен терен, разкри пред „Черноморски фар“ управителят на ОП „Спортни имоти“ Живко Иванов. Цената на билетчето ще бъде 9 лв за възрастни(5 лева на час  и 4 лева наем за кънки). Ученици от 10 години до 18, както и студенти, ще плащат три лева входен билет за час и наем за кънки от 2 лева за един час, е предложението в докладна записка. За най-малките до десет години таксите са следните: 2 лева за входен билет за един час и наем на кънки – 2 лева за един час.

Предвижда се ледена пързарка да има и  върху новия плувен басейн в Славейков с площ от 600 кв. Тя ще се стопанисва от ОП „Спортни имоти“, но за тази зима все още няма да бъде готова. Затова ще бъде изградена друга, в центъра на града.  

Разработени са и ценови предложения, насочени към облекчаване на разходите на най-уязвимите групи в нашето общество, а именно децата и младежите с увреждания. С цел осигуряване достъпност до услугата от страна на тези групи, са предвидени по-ниски цени.

 Всички деца и младежи, настанени и ползващи социални услуги в социалните заведения на Община Бургас, ще могат да ползват ледената пързалка безплатно на час, като винаги ще бъдат с придружители и предварително ще има уговорка и изготвени списъци на участниците.