Предвиждат се още средства за математическата гимназия в Бургас

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев заяви по време на посещението си в Бургас миналия петък (17.11.), че се предвиждат допълнителни средства за математическата гимназия и за оборудване на кабинети по природни науки и математика.  По думите му, ежегодно се инвестират средства в подобряване на информационните и комуникационните технологии в училищата, като целта е да се разшири достъпът до електронното съдържание и да се увеличи броят на класните стаи, в които има проектори и електронни дъски.

Министър Вълчев изрази задоволството си от факта, че Община Бургас инвестира сериозно в образователна инфраструктура в училищата и детските градини, включително и във висшето образование, за което няма задължителен ангажимент.

„Бургас е един от най- добрите примери за инвестиции в областта на образователната инфраструктура и един от градовете с най-малко проблеми в сферата на образованието. Има и две висши училища със своето утвърдено място на картата на висшето образование“, допълни министър Вълчев.

На срещата с кмета Димитър Николов, зам.-кмета по образование Йорданка Ананиева, директора на РУО – Бургас Виолета Илиева,  ректорите на БСУ и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и с десетки директори, учители и специалисти от общините в Бургаска област. Министър Вълчев посети и най-новото бургаско училище „Александър Георгиев Коджакафалията“, както и детска градина „Брезичка“ в к-с „Славейков“.

Пред журналисти той заяви, че добрият пример на Община Бургас -учители и директори да не искат от родителите средства за допълнителни пособия или материали- вече е възприет от Министерството на образованието и се прилага в цялата страна.

„Последвахме примера на Община Бургас. На 11-ти септември изпратихме писма на директорите на училищата“, заяви министър Вълчев. Той призова родителите, от които все още се искат пари, да сигнализират в Министерството на образованието.