Любов и вино в Несебър

Миро, един от най-обичаните изпълнители с харизматично присъствие на сцената, ще бъде звездата в културната програма на Община Несебър за 14 февруари. За празника на любовта и виното местната администрация  е подготвила различни прояви в няколко поредни дни,  изпълнени с развлекателни, културни и кулинарни забавления, и кани всички, които обичат морето, хубавата музика и изкуството на един вълнуващ празник.

Събития в Несебър на 14 февруари започват в 12 часа на  пл. „Жулиета Шишманова“. Там ще бъде пресъздаден  ритуалът  по зарязване на лозята по случай празника Трифон Зарезан, а участници в него ще бъдат  ФФ „Българка“  и ФФ „Македонка“ при НЧ „Яна Лъскова 1905“ и  Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър. Малко по-късно – от 16 часа Дружеството на несебърските художници ще подреди тематична изложба в Центъра за култура „Артиум“. От 17 часа поп звездата Миро ще зарадва своите почитатели с концерт на пл. „Жулиета Шишманова“ в новата част на града.

Празничното настроение продължава и на 15 февруари с две прояви – концерт на Хора за градски песни „Блян“ и Хора за гръцки песни „Месемврия“ при НЧ „Яна Лъскова – 1905“ от 16.30 часа на пл. „Жулиета Шишманова“  и среща с поети от Писателското дружество в Бургас в Конферентен център „Сочи“ в Стария Несебър от 18 часа.

На 16 февруари почитателите на рока могат да се насладят на изпълненията на група „Мена“ при НЧ „Яна Лъскова -1905“, чийто концерт ще започне от 17 часа на пл.“ Жулиета Шишманова“ в новата част на града.

Последното събитие, което ще зарадва жителите и гостите на града е  постановката „Бардак“ по Габриел Барили, която ще представи Общинският  театър в Несебър. Представлението, чийто режисьор е Димитър Еленов, ще се играе на  17 февруари от  19.00 часа.

В дните 14-17 февруари на пл. „Жулиета Шишманова“  ще се предлагат различни видове кулинарни изкушения.