Наталия Кобилкина: Дами, Истината е във вас, но можете да я видите само ако погледнете себе си през очите на любовта, приемането и смирението

Популярният психолог ще гостува отново със специален уикенд-ритрийт през май в Гранд Хотел и СПА Приморец

 

Повод за последното гостуване на Наталия Кобилкина в Гранд Хотел и СПА Приморец, беше представянето на новата ѝ книга „33 дни до мечтата“ пред многобройна публика в Бургас. Премиерата на „наръчника за овладяване на енергиите“, популярната дама съчета с безплатна лекция „Спри да мечтаеш и започни да действаш“. Срещата стартира с изключително подходящ музикален фон – „I did it my way“ – или „Аз успях по свой начин“. Всички над 100 места в конферентна зала „Ахело“ в 5-звездното бургаско бижу бяха заети от дами и господа, нетърпеливи да се срещнат с популярния психолог и сексолог.

 

Специални благодарности Наталия Кобилкина изказа към домакина на събитието Гранд Хотел и СПА Приморец: „Благодаря ви за гостоприемството! Много обичам вашия хотел и заради вас съм в Бургас. С радост споделям и ново съвместно събитие, което ще се състои тук през май тази година. Това ще е уикенд семинар посветен на жената-богиня, комбиниран със СПА в център „6th Sense” и други практики и изкушения. За заетите жени, които не могат да си подарят няколко дни далеч от работното място в класната атмосфера на Гранд Хотел и СПА Приморец, ще има възможност да присъстват само на отделни елементи от специалния ритрийт.”

 

Представянето на „33 дни до мечтата“ премина в изключителна атмосфера на непрестанна интеракция с публиката, подплатена с фин хумор, закачки и откровени разговори в приятелска среда. Присъстващите, които трябва да се отбележи не бяха само дами, а включваха и стилни господа – имаха възможност да се потопят в магията на Наталия Кобилкина. Тя  нагледно показа, как се разчупва леда между непознати хора буквално за минути – след които те споделят лични цели, мечти и стремежи – и пътят, които вървят към тях. Думите, които Наталия даде на присъстващите далеч не изчерпаха полезността на събитието. Както на всеки семинар, които тя организира и тук водеща бе практическата част. В специална задача всеки от публиката трябваше да сподели целта си за 2018 и стъпките, които е предприел към покоряването ѝ със своя съсед по място в залата. Ето как, с едно нагледно простичко задание, непознатите изгубиха своята анонимност, обърнаха се един към друг, размениха погледи и усмивки – и важни стремления. С това предизвикателствата на вечерта не приключиха. Присъстващите бяха поканени да излязат от обичайната си зона на комфорт – като просто затворят очи и се отпуснат. После, Наталия говори и влива добро, бърса страх, предразсъдъци, вина, бездействие – и разказа въздействаща притча – за ангелските криле, с които всеки се ражда. Не липсваха и цитати от колегата ѝ Ричард Бах. Накрая, имаше подаръци – и от домакина на събитието Гранд Хотел и СПА Приморец, и от Наталия Кобилкина. Специална томбола определи щастливците, които получиха ваучери за СПА център „6th Sense”, книгата „33 дни до мечтата“, специален чай от български билки „Гейша“ и „Самурай“, продукт на именитата дама. Гостите имаха възможност да получат и автограф и персонално послание.

 

 „Мечтата ми беше да прегърна баобаб“ – споделя Наталия Кобилкина. „Роди се, още когато бях малка. С времето, разбрах, че тези дървета растат само в Мадагаскар. И един ден, се озовах там“ – казва тя с усмивка.

Наталия Кобилкина е не просто популярно красиво лице от екрана – а изключителна бизнес дама с високо образование, цели, мечти и хъс. Не се страхува да пита, да обича, да помага и подкрепя – и да гради своята мечта, учейки хората как да постигнат своите. Наталия Кобилкина е дипломиран клиничен психолог, семеен терапевт, сексолог, мастър в невролигвистичното програмиране (НЛП), Ериксонов хипнотерапевт и водещ на семейни констелации на френската школа на Идрис Лаор, специалист в психология на бизнеса.

 

Прогресивната дама има широк опит като бизнес треньор и HR мениджър в огромни реномирани компании като Cosmopolitan, Top Gear и Men‘s Health. В момента в който достига точката, в която назрява идеята за собствена компания, основава Happy woman Academy. Целта на организацията е подпомагане духовното и личностното развитие на хората по света. Наталия Кобилкина е автор на 9 много успешни книги, които се разпространяват и на английски език, които също е сред нейните работни езици, наред с руски и български.

 

Някога, всичко започнало с избора ѝ на образование – бизнес психология и HR и клинична психология и сексология. Второто, ѝ било много по на сърце, но не знаела как да стартира дейност в тази сфера. Започнала работа като бизнес треньор и мениджър „човешки ресурси“. Голяма група от клиентите ѝ, били дами, работещи в банкови институции. Голяма част от тях били отлично реализирани, красиви, успешни – но постоянно изморени, без настроение и подходящ мъж до себе си. „Казах си, че трябва да им помогна“ – започва разказа си Наталия. „Осъзнах, че в България липсват подобни семинари, таргетирани към работещите дами. И всичко започна – сякаш на шега. Те ми казаха, че ако организирам нещо за тях, с удоволствие ще дойдат. Първото ми събитие „Курс за отношения за успешни хора“ имаше огромен успех. На него дойдоха точно 23-ма човека, видели обявлението ми във вестник. Всички те, бяха изключително доволни и питаха за втора дата и още теми. Оказа се, че голям интерес към бъдещи подобни срещи, има и от страна на мъжете. Ето как, в един момент се оказах със собствен сайт за отношения, който регулярно пълнех със статии. Хората започнаха да ме търсят.“

 

„Нарастващият интерес и обем дейности, логично доведе до основаването на собствената ми компания – Happy woman Academy. Името ѝ точно отразява моята цел: Да науча дамите как да бъдат щастливи“ – продължава разказа си Наталия. „Първите ми стъпки не бяха никак лесни. Сблъсках се с широка проблематика – документи, липса на средства, недостатъчно добрия ми български език… В един момент обаче, хората се отвориха към мен – и резултатите не закъсняха. Първо, организирахме основно двудневни вечерни семинари. С времето, се появиха и други търсения. Днес, събитията ни са на международно ниво, с различна продължителност и модули и са индивидуални или предназначени за групи от 10 до 1200 човека. Точно толкова – 1200 дами присъстваха на семинар за женски практики и медитации за бърза реализация на желания, който организирахме съвместно с Лариса Ренар в НДК.“ –  разказва популярният психолог и сексолог. „Всички те, бяха с рокли. Беше страшно красиво!“ – допълва впечатленията си тя.

 

„Всеки се нуждае от споделяне, стига да има добра среда и да няма осъждане. 90% от хората, с които работя към момента са дами – без партньор, след развод, любовници“ – казва тя. „При мен хората търсят подкрепа, вяра, конкретен съвет или насока. Почти всички дами, с които работя в последствие стават близки приятелки, които споделят и си помагат. Мъжете идват на инициативите ми, посветени на успеха. Семинарите ми имат огромна успеваемост – включително под формата на висок брой забременявания. В работата си използвам различни техники семейни констелации. Винаги включвам практическа компонента. Мога смело да заявя, че най-добрата ни реклама е от доволни хора – които водят своите близки, партньор, приятели. Това е високо ефективна верижна реакция“ – обобщава тя и завършва темата напълно логично: „Щом се връщат и водят и други хора, значи са доволни и трудът ми е смислен.“

 

После, споделя мисли с наш, роден адрес: „За мен, българите са хора с открити сърца, добри и наивни – като децата. Основният проблем на жените тук виждам в липсата на любов – към себе си, мъжа, семейството. Трябва да обичаш себе си! Има ли дефицит на любов – има проблем“ – посочва Наталия.

 

Казва, че за нея всеки човек и устойчивата обратна връзка са изключително важни. Говори и за вниманието си към детайла: „Обичам бутиковата работа и обгрижвам хората. Винаги избирам най-доброто и проверявам лично всичко. За мен, детайлите имат огромно значение“ – завършва темата тя.

 

Успешният еквилибриум между личния и професионалния си живот намира в прецизното планиране: „Винаги подреждам графика си стриктно. В него, винаги оставям време само за мен и съпруга ми“ – издава тайната си Наталия. 

 

Последният ѝ проект  Be you (англ. „бъди себе си“) е бутиков ритрийт център, предназначен за майки и деца на възраст от 12 години нагоре. Идеята ѝ е да има място, където жените да могат да откраднат време за себе си, но и да подобрят качеството на комуникацията си с децата.

 

Новата книга по която работи пък, е посветена на господата и секса и третира отношенията в двойката от гледна точка на мъжа. В нея влага жив, споделен опит.

 

На финал, Наталия Кобилкина се обръща към всички дами по света: „Истината е във вас, но можете да я видите само ако погледнете себе си през очите на любовта, приемането и смирението.“

 

Казва и още много истини:

„Щастието е заразително, но нещастието повече“.

„Ако жената е доволна, всичко е наред“

„Щом си тръгнал – само напред“

Повече: очаквайте на всеки семинар, уебинар, среща, ритрийт с Наталия Кобилкина – 100% щастлива и реализирана дама – с мечта да прегърне баобаб (осъществена) – и да ви научи как да сбъднете сами своите мечти.

 

Още от нея в Бургас: през май в Гранд Хотел и СПА Приморец