Скандална сатира представя Младежката театрална трупа на Валери Еличов

За първи път в България спектакъл, имитиращ телевизионно шоу, поставя на фокус „риалити” форматите с техните смешни и не толкова смешни негативи

Валери и приятели“ са подготвили голяма изненада за ценителите на театралното изкуство в Бургас. Новата постановка на Младежка театрална трупа към Читалище „Асен Златаров 1940“ – Бургас  е премиерна за България. За пръв път на сцена ще видим скандалната сатира на ТВ „риалити“ форматите „СПИН кралици“. Това ще се случи на 12 и 14 април на сцената на Кукления театър.

Режисурата, сценографията, костюмите и музикалното оформление са дело на братята Валери и Олег Еличови. Хореографията е поверена на Елица Георгиева.

В ролите ще видим: Захари Турманов/ Дилян Николов, Мария Иванова/ Анастасия Каплина, Мария Вълчанова/ Вилияна Вангелова, Йоана Стрижова/ Илияна Христова, Диана Ковачева/ Мина Савова, Елица Георгиева, Зорница Драгийска, Павлина Видева, Венета Великова, Калина Асирян.

Актьори в ТВ реклами: Николай Ненов, Павлина Видева, Продан Кралев, Елица Георгиева, Зорница Драгийска, Кирил Безсребренников, Калина Асирян, Венета Великова, Михаил Трендафилов, Тодор Иванов, Таисия Трендафилова и Кирил Савов.

Билетите вече са пуснати в продажба на касата на НХК.

Какво казват за спектакъла „СПИН кралици” неговите създатели:

Най-новата постановка на Валери и Олег Еличови се занимава с критика на добилите широк зрителски интерес телевизионни „риалити” формати. На ТВ шоуто, което търси евтините смешки и прави „известни“ хора със съмнителни качества. На телевизия, която промива мозъците на голям брой обикновени граждани и предлага евтино зрелище и тъпи реклами. Спектакълът е построен като телевизионно шоу – с камера, която излъчва „на живо” на голям екран, а публиката в салона е все едно публиката в ТВ студиото.

В пиесата действието се развива непосредствено преди и по време на  финала на телевизионно шоу за красота, в което участничките трябва да са болни от СПИН.

Водещият на шоуто /в постановката ролята се изпълнява от Захари Турманов и Дилян Николов/ е принуден от продуцентите да бъде скандален и безчувствен, облечен като транссексуален „джендър”…и много напомня на някои от най-известните по нашите телевизии водещи.

Четирите финалистки в конкурса „СПИН кралица” са млади жени, които на всяка цена искат да станат известни и да ги дават по телевизионните екрани и без всякакви задръжки са готови да си играят с болестта и дори със смъртта в името на тази евтина известност и популярност. Още в началото се разбира, че една от тях не е болна от коварната болест, което предизвиква истински ярък конфликт с другите три млади „дами”, а към финала става ясно, че и други две от тях също лъжат, че са заразени…На края единствената, която наистина е носителка на вируса на СПИН не получава награда…

В спектакъла, като в истинско ТВ шоу, има и балет, и „телевизионни реклами“, които, разбира се, са заснети предварително от другите членове на нашата Младежка трупа. Автор на рекламите е нашият бивш и много талантлив член Тодор Христосков, който за своята пиеса „Завещанието на поп Григори” спечели много награди на различни театрални фестивали.

Нашата постановка е вик и протест срещу пошлите ТВ риалити формати и със силата на сатирата и комедията осмива тези „шоута”. Но и отправя сериозно предупреждение за опасността от заразяване със СПИН вируса.