Гимназията по програмиране пуска директен транспорт за учениците до кампуса

Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. „Меден рудник“ ще осигури специализиран транспорт за своите ученици, които живеят на територията на община Бургас. За тяхно удобство и за спокойствие на родителите им ще бъдат пуснати два автобуса, предназначени за гимназистите и преподавателите им, които ще ги оставят директно в двора на учебното заведение преди започване на първия учебен час в 08.30 часа.

Училищният превоз ще покрива две линии. Едната ще бъде с начална точка ж.к. „Славейков“ – бул. „Стефан Стамболов“ – бул. „Сан Стефано“ – бул. „Княгиня Мария Луиза“ – ул. „Индустриална“ – бул. „Чаталджа“ – бул. „Захари Стоянов“ – Гимназия по програмиране.

Вторият автобус ще тръгва от ж.к. „Изгрев“ – бул. „Димитър Димов“ – бул. „24-ти пехотен Черноморски полк“ – бул. „Булаир“ – бул. „Иван Вазов“ – ул. „Индустриална“ – ул. „Спортна“ – бул. „Тодор Александров“ – бул. „Захари Стоянов“ – Гимназия по програмиране.

Окончателният маршрут и конкретните спирки на двата автобуса могат да бъдат коригирани на по-късен етап, за да бъдат максимално съобразени с местоживеенето на приетите в гимназията ученици. Специализираният превоз няма да спира на всички спирки по маршрута и няма да качва други пътници, освен ученици и учители в ПГ по програмиране.

Първият автобус ще тръгва сутрин в 07.45 часа от първа спирка към Гимназията, а обратният курс ще бъде след края на учебните часове в 17.15 часа. Превозните средства ще бъдат осигурени със съдействието на Община Бургас и дружество „Бургасбус“ и ще се движат само в учебно време.

В тях учениците на Гимназията ще пътуват като връстниците си, които ползват градски транспорт до училище – с ученическа карта, без допълнително заплащане. Децата от по-отдалечените квартали също ще могат да ползват училищния превоз като се прехвърлят от автобуса, с който пътуват до Бургас на специализирания превоз до Гимназията.

Лесен достъп до новото училище ще бъде осигурен и чрез линия № 9, чийто маршрут и сега минава оттам, но без да спира. За тази цел ще бъде открита нова автобусна спирка близо до високотехнологичния кампус. Точната й локация е в процес на уточняване.

Училището по програмиране и иновации ще отвори врати още тази есен. В него могат да кандидатстват ученици от цялата страна, завършили седми клас през учебната 2017/2018 г.

Повече за иновативната гимназия и условията за прием за учебната 2018/2019 година можете да намерите на нашия сайт: http://www.codingburgas.bg/ и във Фейсбук страницата ни: https://www.facebook.com/codingburgas/