Еднометрови яйца и зайци за Великден в Приморско

Редица атрактивни инициативи очакват жителите и гостите на Приморско за големия християнски празник Великден. За любителите на четката са подготвени еднометрови гипсови яйца и зайци от стиропор.

Община Приморско се е подготвила с разнообразни идеи за включване на малки и големи в сътворяването на пролетния празник. На 5 април /Велики четвъртък/ от 10 часа пред сградата на общината желаещи да се изявят като художници ще могат да нарисуват с акварелни бои своите пъстри рисунки върху гигантски великденски фигури. Великденската изява ще протича на музикален фон. Ще се багрят  и истински, и пластмасови яйца, които след това ще украсят дръвчета и тревните площи пред сградата на Общината и Морската градина.

Същият ден от 16.30 часа пред кметството в Китен ще започне великденската програма. Тя също обхваща разнообразни забавления за малки и големи. Боядисване на големи великденски яйца, игри и веселба за деца, зумба танци на открито, поздрави от самодейните групи на местното читалище и народни песни са част от проявите, с които китенци ще отбележат празника.

Традицията за боядисване на яйца на Велики Четвъртък ще спазят и жителите на Ясна поляна, Ново Паничарево, Веселие и Писменово.