Затварят ул. „Крайезерна“ заради автомобилното състезание „Писта Бургас“

Движението по ул. „Крайезерна“ ще бъде преустановено  от 09.30 часа на 12 май до 18 часа на 13 май, заради мащабното състезание „Писта Бургас“.  Тази година то няма  да се проведе не наесен, а този уикенд. С решение на Българската федерация по автомобилен спорт, от предпоследно за 2017-та, то вече става първо в календара. Причината е винаги добрата организация и многохилядната публика, която събитието привлича тук.

 Затворен за движение  ще бъде пътния учатък от Пътен възел „Запад“ /включително/ до надлез „Владимир Павлов“, за времето от 09.30 часа в събота /12 май/ до 18 часа в неделя /13 май/. Организаторите се извиняват за причиненото временно неудобство, но едновременно с това обещават една изключително атрактивна надпревара. За извънредни случаи и за да може да се обслужват транспортно предприятията в района, ще бъде осигурена възможност за двупосочно движение в отсечката бензиностанция „Ромпетрол“ – Товарна гара. Предвидени са и места в периферията за временен паркинг.

Подробности за предстоящото състезание и неговата организация съобщиха днес зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, Радко Петров – председател на Автомобилен клуб „Вромос“, комисар Неделчо Рачев от ОД на МВР – Бургас и Иван Гюлев – началник на общинския отдел „Безопасност и организация на движението“. Те призоваха зрителите да спазват дисциплина, за да няма неприятни инциденти. На място ще има хора от организационния екип, които ще дават указания къде може да се паркира и как се стига до местата за безопасно наблюдение на състезанието.

Това ще е шестнадесетото издание на „Писта Бургас“. Както всяка година, публиката ще наброява десетки хиляди. Адреналина й ще повишат с майсторското си каране 74 пилоти. За първи път ще бъде озвучено цялото трасе. Така зрителите постоянно ще знаят какво се случва

„Писта Бургас“ ще се излъчва на живо онлайн в сайта www.pistaburgas.com, където можете да откриете подробна информация за логистиката на състезанието, пилотите и техните автомобили.