През есента започва изграждането на Северния обход на Бургас

За нас е изключително важно да изведем трафика от Бургас и затова е приоритет изграждането на Северния обход на град“. Това заяви при посещението си  в Бургас на 1 май министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Той допълни, че в момента се работи по подробния устройствен план и до края на юни ще бъде обявена процедурата по инженеринг. Ако няма обжалване, през есента ще стартира изграждането на северния обход, който ще свърже северното с южното черноморие.  

Не само подкрепям идеята на кмета Димитър Николов за четирилентови пътища от Бургас до общините в региона, но я обсъждаме и с вицепремиера Томислав Дончев. Ще реализираме тази идея- скоростни пътища, които да свързват общините с Бургас“, заяви още министър Нанков и  добави, че реализирането на тази идея ще даде път и на много други регионални проекти.

Министърът на регионалното развитие, кметът на Бургас, инж. Дончо Атанасов и бургаските депутати от ГЕРБ направиха инспекция на реконструкцията на пътния участък Ветрен – Бургас. Ремонтът на отсечката ще приключи до 5 юни.

„Обходът на Ахелой е в график, до 18 ти май ще приключат всички дейности и за летния сезон двете отсечки ще са готови. За обхода на Поморие също има избран изпълнител, но текат обжалвания. Нашата цел е до следващия туристически сезон да приключим с обхода на Поморие и северната дъга на Бургас“, заяви още министър Нанков. Той допълни, че над 100 млн. лв. са инвестирани в пътна безопасност и изграждане на пътища в Бургас и региона.  

Готов е и техническия проект за пасарелката на Атия и до края на май ще започне строителството. „Между 8 и 10 % от всеки проект отделяме са за пътна безопасност“, каза още регионалният министър. Той съобщи още, че започва проектирането на шумоизолираща стена в Сарафово, заради многобройните жалби на граждани от шума на самолетите.