Откриват участъка Поморие-Ахелой

Предстои откриването на новия път за Слънчев бряг. Това съобщи на страницата във Фейсбук още вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, като гарнира радостта си със снимки:

„Още едно изпълнено обещание! От този уикенд по пътя от Бургас за Слънчев бряг в участъка Ахелой – Поморие и по обхода на Ахелой ще се пътува по-безопасно, по-бързо и по-комфортно. В момента текат довършителните работи.“, отбеляза министърът на МРРБ.

Официалното откриване на разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас, в участъка между Поморие и Ахелой и обходния път на Ахелой, предстои да се случи в петък /15.06.2018 г./.

„Новоизграденото второ платно на първокласния път ще облекчи трафика през активния туристически сезон. Новото 4-лентово трасе е с обща дължина над 9 км. От тях 4,4 км са обходния път на Ахелой, а 4,7 км е реконструирания участък между Ахелой и Поморие. Проектите са изпълнени със средства от републиканския бюджет.
Церемонията ще се състои от 17 часа в началото на реконструираната отсечка, пътувайки от Поморие към Ахелой (при 217-ти км на път I-9 Слънчев бряг – Бургас). На събитието е поканен да присъства министър-председателят Бойко Борисов.“ – информираха днес от пресслужбата на МРРБ.