Филмът „Синьо сърце“ ще запознае бургазлии с битката за опазване на дивите реки

На 20 юни от 21:00 ч. на открита сцена „Охлюва“ бургазлии и гостите на града могат да изгледат филма „Синьо сърце“. Прожекцията е част от световната кампания „Да спасим синьото сърце на Европа“ и се организира от Фондация „Виа Понтика“, съвместно с Община Бургас. Инициативата е на американския бранд „Патагония“, радетел за опазване на последните свободно течащи реки в Европа.

Разпространението на филма „Синьо сърце“ стартира на 28 април 2018 година. Световната премиера се състоя в Босна и Херцеговина и бе последвана от прожекции на Балканския полуостров и големи градове по цял свят. Филмът документира битката за опазване на албанската река Vjosa – най-голямата дива река в Европа, усилията да бъде спасен застрашеният балкански рис в Македония, както и борбата на жените от Крушчица, Босна и Херцеговина, които протестират ден и нощ, за да спасят единствения източник на питейна вода за местното население.

Елате да гледате прожекцията на филма „Синьо сърце“ и научете истината за това, което се случва около нас. Освен всичко друго, ще бъдат представени любопитни факти за дивите реки на Балканите и за това как трябва да обединим усилия, за да запазим синьото си богатство. 

Прожекцията е с вход свободен.