Ремонти спират тролеите в Бургас

От 4 август до 10 септември линии Б11 и Б12 ще заместват тролейбусните маршрути

Планови ремонти, профилактика и контролни измервания на съоръженията, свързани с  линии Т1 и Т2 налагат преустановяване движението на тролейбусите за известен период, съобщават от Бургасбус.        

Тъй като дейностите по поддръжка на съоръженията не могат да се извършват под напрежение, трябва да бъде изключено електрозахранването в съответните сектори. За целта е необходимо временно да се преустанови обслужването на тролейбусните линии. Предвидено е това да стане по график, както следва:

         – от 04.08 до 27.08.2018 г. – линия Т2

         – от 24.08 до 10.09.2018 г. – линия Т1

При инциденти през последните месеци, вследствие на атмосферни явления (гръмотевични бури, силен вятър, проливни дъждове), както и нееднократно събаряне на контактната мрежа от извънгабаритни превозни средства, се налагаше възстановяване на съоръженията в спешен порядък, без възможност за цялостна проверка на експлоатационното състояние на тролейбусната инфраструктура. Освен това профилактиката цели да отстранят повреди, които биха създали неудобства на хората и материални щети на компанията за в бъдеще.

За посочения период от време линии Б12 и Б11, които в голяма степен дублират маршрутите на Т2 и Т1, ще се изпълняват с разписания, при които интервалите на движение бъдат по-кратки.