Festival Fashion Summer Burgas отново

Уникално шоу открива феста на 17 август на Флората

С ексклузивно боди арт шоу на топ гримьора Теодора Калчева, демонстрации на хитови за сезона прически с коафьора Надежда Кирчева, изпълнения на гласовитата рок фурия Преслава Минасян и модни дефилета започва третото издание на Festival Fashion Summer Burgas. Официалното откриване на фестивала ще се състои на 17 август/петък/ от 19 часа на Флора-Бургас. Фестивалът ще продължи цели три дни, като в него заявиха участие над 40 творци, дизайнери, художници, артисти, които от 17 до 19 август ще покажат посоката на модните тенденции, както и красотата, сътворена от човешката ръка.  Всички те ще се разположат в двете зали – 3 и 4 на експозиционния център.

В първия ден от фестивала, пред Флора-Бургас ще бъде опънат червен килим, по който ще преминат едни от най-красивите бургазлийки. Модните ревюта на 17 август ще се осъществят благодарение на красивите модели на ИнтерМоделс Бургас. За техните перфектни прически ще се погрижи коафьорът Надежда Кирчева от Beauty zone ART ZEN.

С перфектния грим на моделите се заема Теодора Калчева и нейният професионален екип от Art & Beauty by Teodora Kalcheva, към който се включва и Кралицата на Бургас 2016 Рени Радева, както и салон Ванет – специалисти в удължаване на коси, които ще се погрижат за косата на бодиарт представянето на Теди.

На Festival Fashion Summer Burgas и тази година се довериха водещи дизайнери, които ще покажат своите най-нови колекции на официалните и булчински рокли, актуалните за сезона дрехи и аксесоари. Сред тях са модните къщи „Диома”, „Тонена”, Траяна Чолакова, Даниела Тончева с Ретро Бижу Ателие, Калина-Христи Колева с бранда Anna-Hristy Design, както и младите дизайнерки Михаела Бошева и Таня Митева.

От петък до неделя тази седмица ще можете да видите още невероятни бижута, картини, декорации и цветя от хартия и различни други материали, както и да изпробвате козметиката на водещи родни и чужди компании. Горди сме, че брандове и имена като Аркобалено, Добромира Соларова, Ира Рунчева, Меган Флауър, Бижутата на Веси, LoriinJo, Светлана Пеева, Dima’s Quilling, бижутата с марката By LARISSA, изящните и нежни творения на Velvet Leaves, морските вълшебства на Лиляна Михайлова, Галина Гавраилова, Наталия Маркова.

Само в петък всички бургазлии и гости на града могат да се включат в нашите работилнички за балсами и репеленти против комари с креативната София Касева.

В Зала 4 можете да разгледате арт декорациите от скандинавски мъх на 3dgarden.bg. С тези ръчно изработените декорации от мъх може да се насладите на една нова тенденция “промъкваща се зеленина в градския начин на живот“ – у дома, в офиса или на вилата. В Зала 3 можете да опитате и да закупите невероятните шоколади Стела – първата шоколадена фабрика в Швейцария, която за да е напълно на чисто със съставките и произхода им, сертифицира своите шоколади още през 1991г. 

През трите дни на фестивала Маноела Игнатова от @Indi Art Cafe ще разкрасява телата на всички желаещи с рисунки бижу направени от изцяло натуралните пигменти къна и джагуа.

Зад нашата идея и тази година застанаха Съни Бг ЕООД , БургосСтрой, Слънчев бряг АД, Компютър Маркет и Арт галерия Бачийски.

Бургаският информационен сайт Грамофона.ком е медиен партньор на събитието и още в първата вечер ще представи един от най-успешните си проекти, свързан с модата – Стрийт Фешън. Той е мястото, на което градската мода обръща гръб на скуката и си дава среща с удобството и стила. Не случайно казват, че щом е красива и елегантна, то една жена най-вероятно е бургазлийка.

Водещ на събитието ще е главният редактор на Дарик Югоизток – Диана Бедросян.

По време на шоуто на 17 август от 19 часа ще бъде изтеглен и печелившия от нашата игра във Фейсбук страницата на Фестивала.

Не пропускайте това уникално модно преживяване и елате, за да изживеем заедно емоциите в разгара на лятото! Очакваме Ви!