Две нови придобивки за Обзор

Днес кметът на Община Несебър Николай Димитров, председателят на общинския съвет Румен Кулев и Христо Янев – кмет на Обзор, откриха  два нови обекта.

 По предложение  на родители и ръководството на  ДГ „Обзорче“-гр. Обзор, общината монтира ново съоръжение за игра и спорт в двора на детското заведение.

В кратко поздравително слово кметът подчерта, че в следствие на дългогодишната и  последователната политика, в образованието и социалната сфери, материалната базата на голяма част от общинските детските градини и училища е достигнала завидни за страната ни  нива.Това ни задължава още повече да се грижим и пазим  придобитото с общи усилия и средства имуществото.

Вторият обект е в непосредствена близост с улица „Стара планина“ в Обзор. В района на улицата от години протичаха свлачищни процеси, които в следствие на предприети укрепителни мерки, чрез вложени стоманено- бетонни елементи – са прекратени.

 В озеленената площ по дължината на улицата беше монтиран  светещ надпис с името на града „ОБЗОР“. Идеята за цветната атракция бе на Дамски клуб „Монро“, като финансирането бе осъществено с общински средства. Представителки на клуба благодариха за доброто сътрудничество с местната власт, следствие на което се реализират редица  инициативи.

Кметът Николай Димитров поздрави присъстващите и ги увери, че както и до сега, общината ще работи в диалог с местните  граждански структури, защото всяко подобрение на градската инфраструктура прави Обзор все по-атрактивен  за многобройните наши и чужди туристи. Реализацията на такива инициативи са не просто придобивка за Обзор, те са имиджоопределящи за цялата Община Несебър. Приветствия към присъстващите отправиха също председателят на Общински съвет- Несебър Румен Кулев и Христо Янев- кмет на Обзор.