Великолепната Татяна Лолова открива на 8 октомври бургаския фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест

Организатор на културния форум е Гранд Хотел и СПА Приморец с любезното съдействие на община Бургас

На 8 октомври от 18:00 часа в Гранд Хотел и СПА Приморец ще бъде даден официален старт на бургаския фестивал на изкуствата Порт Прим арт Фест. Отговорната задача да сложи начало на второто му издание е доверена лично на неговия патрон за 2018г. – великолепната актриса Татяна Лолова. На нея е посветена филмовата прожекция, която е първото събитие в рамките на културния форум.

Лентата „Портрет на една дама“ е дело на Георги Тошев и Ема Константинова. Тя показва Татяна Лолова на сцената, зад кулисите, но и в уюта на собствения и дом. Зрителите ще я видят като жена с много лица – и в много различни роли и в живота: на майка, съпруга, баба, свекърва, приятел, актриса, муза… Филмът следва стъпките и не само у нас, но и в Париж, за да нарисува един пълнокръвен „Портрет на една дама“. Прожекцията е с вход свободен, като добре дошли са всички бургазлии и гости на града. Стартира в 18:00 часа в конферентна зала „Ахело“ на Гранд Хотел и СПА Приморец. На нея ще присъства освен самата Татяна Лолова и журналистът и продуцент Георги Тошев.

Първият ден от Порт Прим Арт Фест ще продължи в 20:30 часа с една специална вечер със звездите на фестивала. На нея ще присъстват част от творците участници в ППАФ, начело с творческия директор и идеолог на форума – художникът Стефан Божков. Поканени да се присъединят към събитието са всички желаещи. Кувертът е от 39 лева на гост и включва меню в три степени и дегустация с наградени на Балканския винен фестивал (BIWC -The Balkans International Wine Competition  & Festival) вина. Сомелиер – презентатор ще бъде лично Председателят на УС на Българската асоциация на износителите на вино г-жа Галина Нифору. Вечерта обещава отлични вкусове и изживявания, в арт компания и изискана обстановка. Куверти могат да бъдат резервирани на телефон: +359 877 850 001

Порт Прим Арт Фест 2018 ще продължи в дните до 13 октомври (събота) включително. Началният час на събитията в работните дни е 18:00. Програмата на фестивала включва прожекции на късометражно кино, биографични ленти, театрална постановка, концерт – спектакъл BG Vintage, който ще покаже красотата на старите градски песни в нов аранжимент, литературни четения и представяния, картинни изложби и други. Локациите, на които ще се състоят събитията са Прим Арт Център, Културен дом на Нефтохимика, Експозиционен център „Флора“, Културен център „Морско казино“, Регионална библиотека „П. Яворов“, Държавна опера Бургас, елегантните пространства на построения през 1959г. – Гранд Хотел и СПА Приморец.