Несебър закри лятото с традиционния фестивал „Есенни пасажи“

За шеста поредна година Несебър символично сложи край на отминаващите летни дни с културно-кулинарния фестивал „Есенни Пасажи“. Събитието, което започна днес, 26.10 ще продължи още два дни и ще даде възможност на всички жители на града и негови гости да  опитат прясно изпечена риба, да получат съвети за нейното майсторлъшко приготвяне и да слушат български и гръцки фолклорни състави.

Фестивалът бе открит от Златин Чаушев, началник отдел „Несебър-Световно наследство“, а първи на сцената, за да поздравят несебърлии, бяха групата за изворен фолклор „Вардарка“ и танцов състав от Равда.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Утре празникът ще продължи  с много песни и танци, а също и с конкурс за най-добра рибена чорба. Кулинарната надпревара ще започне в 15.00 часа. Шеф Георги Иванов ще предложи дегустация на рибни специалитети и ще дава кулинарни съвети.

Третият ден от програмата е предвиден за награждаване на участниците в международния конкурс „Аз обичам Черно море“ . Край на фестивала ще сложи групата за стари градски песни „Блян“  към читалище „Яна Лъскова“.