Иновативна програма за деца и родители въведоха в несебърска детска градина

Стартира  иновативен мини проект за работа с родителите на децата  от  група „Пчелица“ в детска градина „Калина Малина“. Проектът е под надслов „Заедно можем повече“ и чрез него се цели осъществяване на по-тясна връзка във взаимодействието между детското заведение, родителите и техните деца.

Задачата, която си поставят учителките Ина Гичев и Дияна Димова  е да бъде стимулирано активното участие на родителите в обучението, възпитанието и социалния живот на децата от групата, като се набляга   на  родителската инициатива. Планът на проекта  е да осъществи постоянна обратна връзка родител – учител – дете, както и родителски инициативи в групата: “Часът на мама и татко“ и „Празнична въртележка“.

Амбициозната програма на младите учителки включва и мероприятия за подпомагане на родителите извън детската градина, тематични, сезонни и идейни проекти, реализирани в домашни работилнички, тренинги, семинари и консултации с родители, информационни центрове „Едно птиченце ми каза“, „Училище за родители“ и „Детско творчество“.

Проектът стартира в месеца на Християнското семейство с темата „Как да разбираме децата си“. Родителите имаха възможност да се срещнат с психолога на детската градина Станимира Камчева, с която поговориха за чувствата, които изпитват децата и възможностите да  им се помогне да се справят в трудни ситуации.